Kunst collectie en PAR collectie

Verschil moet er zijn. En dat is er.

Print – art – read biedt zowel een kunst collectie als de PAR collectie aan. Beiden bevatten zowel fotografische als grafische werken. Het verschil zit in de oorsprong van de werken.

Kunst collectie

Print – art – read wil fotografie en grafische kunst terugzien in alle huizen. Beelden die je ziet en die op één of andere manier een klik met je maken. Beelden die staan voor jou, de mensen om je heen en dat moment in je leven. Die meegaan van huis naar huis, verhalen krijgen, gevoelens oproepen en op de lijst komen van dingen die je uit je brandende huis zou redden. Kunst die op een gegeven moment bij je gaat horen.

Kunst koop je voor het leven, het is geen tijdelijk seizoensitem voor in je interieur. Daarom wordt het ook gemaakt door mensen die daar aandacht en tijd in stoppen. Die bezig zijn met ontwikkelen, terugkijken en vernieuwen, met een geheel eigen reflectie en verbazing om zich heen kijken. Of dat nou grote of kleine onderwerpen zijn, of grote of kleine werken tot gevolg heeft.

Bij de kunst afdeling van de online galerie zullen deze werken te vinden zijn. Werken door kunstenaars op het gebied van fotografie en grafische kunst. Portretten, landschappen, abstracte werken, futurisme: wat betreft onderwerp en fascinatie waarbinnen een kunstenaar werkt is geen restrictie. Er is ook geen restrictie in de gebruikte technieken, materialen of nabewerking.

PAR collectie

De PAR collectie wordt gemaakt door een kleine groep print – art – read enthousiastelingen. Geen kunstenaars en dus geen ‘kunst met grote K’. Bij deze werken zal er verder geen informatie zijn over de maker, er is geen sprake van een oeuvre of ontwikkeling daarvan door een specifiek persoon.

De oorsprong van de werken ligt in de analoge technieken binnen de fotografie en de grafische technieken. Hierbij kan gedacht worden aan fotogrammen, cyanotypes en RISO prints. De oplage ligt altijd vast op 100 exemplaren en een koper kan deze door print – art – read laten inlijsten zonder museumglas.

Belangrijk is dat er geen camera of computerprogramma aan te pas komt. Dat is het gebeid van de kunstenaars, qua techniek en qua conceptontwikkeling. Deze werken zullen bij de ‘print’ afdeling van de galerie te vinden zijn