Het concept

Print – art – read heeft als doel een kanaal te zijn voor mensen die willen starten met een eigen kunstcollectie. Op het gebied van fotografie, grafische kunst en gerelateerde boeken biedt PAR een startpunt om te kijken, zien en te gaan houden van visuele kunst. En het een betekenisvolle plek te geven in eigen woning of bedrijf.

PAR combineert simpele werken gebaseerd op de beginselen van fotografie en drukwerk, met de gelaagde werken van professionele fotografen en graphic artists. Zo kan een beginnende koper kennis maken met het veld en doorgroeien in zijn smaak en interesse.

Tussen 30,- en 3000,-

Soms wil je gewoon een leuk item voor in je interieur. Of ben je op zoek naar een leuk cadeau. En soms zie je iets wat op één of andere manier een klik met je maakt, wat bij je hoort. Waar zoveel in zit dat je ervoor wil sparen, een belangrijke plek in huis wil geven, waar je elke dag naar kan kijken zonder ooit erop uitgekeken te raken.

Bijzondere kunst of een leuk interieur item. Het één is niet beter of slechter dan het ander, het één is niet ‘hoger’ of ‘lager’ dan het ander. Ze zijn anders. En ze mogen allebei.

Print – art – read wil een plek zijn waar iemand onder de 100,- toch een bijzonder visueel werk kan kopen of cadeau kan doen. Speciaal gemaakt, nergens anders te krijgen. Daarnaast wil PAR zijn bezoekers in contact laten komen met kunst ‘met de grote K’. Hier denk je misschien wat langer over na en wil je meer weten over de maker. Overleggen met wie je samenwoont, perfect voor op die ene muur. Iets bijzonders waar er maar een paar van zijn.

PAR collectie en Kunst collectie

Om dit te bereiken biedt PAR binnen alle werken die te koop zijn twee collecties: de PAR collectie en de Kunst collectie. Bij de PAR collectie zijn werken te vinden die gebaseerd zijn op analoge technieken uit de fotografie en grafiek. Bij de Kunst collectie zijn werken te vinden van professionele kunstenaars, die werken in geheel eigen stijl, visie en ontwikkeling.